Moderno bankarstvo: 5 načina do savršenog potrošačkog iskustva
News新闻 14/09/2017
Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Linkedin Link

Živimo u doba virtuelne realnosti i futurističkih kosmičkih brodova, pa je tako konačno vreme i da revolucioniramo bankarstvo. Stajanje u beskonačnim redovima i čekanje na uslugu čija nam priroda nije u potpunosti jasna je najgora noćna mora današnje mušterije, a ona se pritom ponavlja iznova i iznova.

Za moderne bankarske kompanije koje se za opstanak bore protiv jake konkurencije, traženje novih, inovativnih načina poslovanja i poboljšanja uspeha potrošača čini se neophodnim. Uostalom, da li ste znali da je zadržati staru mušteriju oko šest puta jeftinije nego zadobiti novu?

Ne biste li zadržali svoju potrošačku bazu, morate istražiti metode koje mogu učiniti vaše potrošačko iskustvo savršenim.

 

Visoko humanizovane aplikacije

 

 

Aplikacije nisu velika novina. Svaka banka koja svoj posao shvata ozbiljno ima svoju sopstvenu; da to nije slučaj, ove kompanije bi odavno pregazilo vreme. Ipak, modernim potrošačima ovo nije ni izbliza dovoljno. Ukoliko se redovno informišete o vestima vezanim za aplikacije, siguran sam da ste pročitali ponešto i o humanizaciji tehnologije.

Prosečnog potrošača ne zadovoljava korišćenje bezlične platforme bez emocija. Svaki aspekt vašeg potrošačkog iskustva mora imati ljudski dodir, ne bi li mušterije osetile da im je pružena pažnja i toplina koju zaslužuju. Ovaj problem možete rešiti uvođenjem linije koja će biti otvorena 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, kako bi mušterija sa vama mogla stupiti u kontakt kada god joj je to potrebno, i kako bi je sa druge strane pozdravio ljudski glas.

 

Povećanje pogodnosti

Zanimljivo je da se sve veći i veći broj “fizičkih” banaka zatvara, te ulaže svoj novac i napore u razvoj i unpaređenje svog online iskustva, na taj način polako ali sigurno prebacujući svoje ukupno poslovanje u sferu internet bankarstva. Neke od njih su, međutim, u međuvremenu postale zakrčene redovima potrošača koji na “fizičku” uslugu čekaju satima, što prilično urušava sve napore uložene u poboljšanje potrošačkog iskustva.

Imajte u vidu da pogodnost vaših potrošača mora biti vaš prioritet. Ukoliko izgube interesovanje za vašu kompaniju, činjenica da ste želeli da prebacite svoje poslovanje u online sferu i tako uštedite nešto novca postaje potpuno nevažna. Zbog toga vodite računa da investirate u vaše “fizičko” prisustvo onoliko koliko investirate u svoje prisustvo na internetu.

电子报订阅

I confirm that I have read and agree with the Privacy Policy and give my consent to the processing of personal data.