Chat botovi i korisnički servisi: pružite bolje korisničko iskustvo uz manje investicije
News新闻 24/11/2017
Share Facebook Share Twitter Share Google Plus Share Linkedin Link

Zahvaljujući ogromnom tehološkom napretku, današnjim kompanijama je pružena mogućnost da poboljšaju niz procesa, čak i onda kada im je budžet ograničen. Budući skupi ali neophodni za uspešno poslovanje, korisnički servisi su jedan od najboljih primera — u ovom aspektu poslovanja, jedan jedini organizacioni propust je sasvim dovoljan da iscrpi finansijske resurse.

Srećom, chat botovi pružaju jednostavno rešenje koje kompanijama može pomoći da procese rada korisničkih servisa poboljšaju bez prevelikih novčanih investicija. Prednosti implementacije ovih softverskih alatki su velike i mnogobrojne, a ovo su samo neke od njih.

 

Kako chat botovi unapređuju korisničke servise?

Chat bot tehnologija dozvoljava veću fleksibilnost. Ovo u prvom redu znači da vlasnici kompanija mogu sarađivati sa developerima na kreiranju botova po narudžbini, odnosno na prilagođavanju softvera specifičnim potrebama njihovih klijenata. Takvom saradnjom se može doći do chat bota koji sa klijentima komunicira ne kao softverska alatka, već kao ljudsko biće.

Uprkos tome, chat bot je još uvek u blagoj prednosti u odnosu na čoveka — u pitanju je rešenje koje sa klijentima može komunicirati prekovremeno a pritom ne gubiti na produktivnosti. Ovo znači da botovi omogućavaju vašoj kompaniji da pruži efikasnu korisničku podršku klijentima iz različitih delova sveta i svih vremenskih zona, na taj način unapređujući vaš korisnički servis i ubrzavajući rast čitave kompanije.

Efektivna korisnička podrška podrazumeva raspodelu procesa rada na veliki broj komunikacionih kanala. Dok jedan deo zaposlenih komunicira sa klijentima preko imejla a drugi preko socijalnih mreža, po pravilu bi trebalo da treći deo tima bude zadužen za live chat, odnosno interakcije preko veb-sajta. Za to vreme, jedan jedini chat bot može pokriti komunikaciju sa klijentima preko sva tri kanala.

Ne samo da ovakvo rešenje značajno smanjuje utrošak novca koji kompanije moraju isplatiti svojim zaposlenima, već im takođe omogućava da održavaju sve komunikacione kanale otvorenim 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji.

电子报订阅

I confirm that I have read and agree with the Privacy Policy and give my consent to the processing of personal data.